snmp? sql? No Data in graphs...

astro

05-04-2005 00:10:40

I've been reading for a few hours now on how to set this up and get it working. I have no problems getting data with MRTG and graphing it, but I can't seem to get any data to the graphs for NetMRG. It's quite possible I'm doing nothing at all right but I can't be sure. I followed the tutorial and theres no data in the graphs at all. The following are responses from the 1st and second times of running the command "netmrg-gatherer -sm"
[code11a18bee2e2]
root@trance:/usr/local/var/www/netmrg/lib# /usr/local/bin/netmrg-gatherer -sm
NetMRG starting.
Creating Lockfile.
Initializing SNMP library.
Initializing RRDTOOL pipe.
[ACTIVE] Last: 0, Now: 0
[Dev: 0007] Starting device thread at 2005-04-04 23:59:15.
[Dev: 0007] MySQL connection established.
[Dev: 0007] trance.tyrantanic.net / <Field Omitted>
[Dev: 0007] SNMP Uptime is 01:00:23 (502412 centiseconds)
[Dev: 0007] Device has returned from SNMP-death.
[Dev: 0007] Number of Interfaces is 3
[Dev: 0007] Number of interfaces changed from 0 to 3
[Dev: 0007] Performing SNMP Recache.
[Dev: 0007] Trimming device event log.
[Dev: 0007] Ending device thread at 2005-04-04 23:59:15, after a duration of 0 seconds.
Closed MySQL connection.
Runtime: 0
Closed RRDTOOL pipe.
Cleaned up SNMP.
root@trance:/usr/local/var/www/netmrg/lib# /usr/local/bin/netmrg-gatherer -sm
NetMRG starting.
Creating Lockfile.
Initializing SNMP library.
Initializing RRDTOOL pipe.
[ACTIVE] Last: 0, Now: 0
[Dev: 0007] Starting device thread at 2005-04-04 23:59:27.
[Dev: 0007] MySQL connection established.
[Dev: 0007] trance.tyrantanic.net / <Field Omitted>
[Dev: 0007] SNMP Uptime is 01:00:23 (503676 centiseconds)
[Dev: 0007] Number of Interfaces is 3
[Dev: 0007] Trimming device event log.
[Dev: 0007] Ending device thread at 2005-04-04 23:59:27, after a duration of 0 seconds.
Closed MySQL connection.
Runtime: 0
Thread Ended.
Closed RRDTOOL pipe.
Cleaned up SNMP.
[/code11a18bee2e2]

Continuing with the tutorial... I finish... and I come up with a graph like this... [img1a18bee2e2]http//www.tyrantanic.net/data.jpg[/img1a18bee2e2]
any ideas?

silfreed

05-04-2005 13:23:39

Do you have NetMRG running from cron? You won't have any data in your graph if you just run it twice within a couple seconds; it has very little refeerance to display the data over time. Typically it needs run every 5 minutes from cron (see the install docs).

-Doug

astro

06-04-2005 12:21:16

Yeah it's on cron running every 5 minutes and has been for the past day or so since the first post. Not sure if I'm missing something or what?

silfreed

07-04-2005 09:51:31

What type of OS is the server you're running? The default CPU templates only work for Unix-like OSes running Net-SNMP.

-Doug

astro

07-04-2005 12:29:06

NetMRG on my machine is running on slackware 10 with net-snmp.

root@trance~# uname -a
Linux trance 2.4.26 #6 Mon Jun 14 190727 PDT 2004 i686 unknown unknown GNU/Linux

root@trance~# cat /etc/slackware-version
Slackware 10.0.0

root@trance~# net-snmp-config --version
5.2