Please, help with compilation errors

netman124

17-05-2005 19:59:22

I am trying to compile netmrg on RedHat 2.4.20-8smp.
All required software is installed and after running
./configure --with-rrdtool=/usr/local/bin/rrdtool make produces output below.

PLEASE HELP!

Thank you!

Alex.

RRD zero.rrd
ERROR Can only restore version >= 2 (Not 0001). Dump your rrd using a current rrdtool dump.
make[3] *** [zero.rrd] Error 1
make[2] *** [all-recursive] Error 1
make[1] *** [all-recursive] Error 1
make *** [all-recursive] Error 1

silfreed

17-05-2005 20:35:55

What is your rrdtool version?

-Doug

netman124

17-05-2005 20:38:28

RRDtool 1.2.0 Copyright 1997-2005 by Tobias Oetiker <tobi@oetiker.ch>
Compiled Tue May 17 164757 PDT 2005

Which one should I use?

Thank you for the prompt reply!

silfreed

17-05-2005 20:41:20

For now use the 1.0.x series for now; rrdtool 1.2 was just recently released and we (obviously) haven't tested it well yet.

-Doug

netman124

17-05-2005 20:55:42

Now I get millions of
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
restore zero.xml zero.rrd
After Ctrl+C
restore zmake[3] *** [zero.rrd] Interrupt
make[2] *** [all-recursive] Interrupt
make[1] *** [all-recursive] Interrupt
make *** [all-recursive] Interrupt

silfreed

17-05-2005 21:28:54

Look in /var/lib/netmrg/rrd/ and delete any rrd files that were created. Let us know if that helps.

-Doug

netman124

18-05-2005 15:58:56

That helped and netmrg compiled fine.
However when I run /usr/local/bin/netmrg-gatherer I get the following
/usr/local/bin/netmrg-gatherer relocation error /usr/lib/libmysqlclient.so.10 symbol errno, version GLIBC_2.0 not defined in file libc.so.6 with link time reference

I have NetMRG running fine on the other machine - can't get it up on this one....

Thank you for all your help.

Alex

silfreed

18-05-2005 22:00:54

Did you install MySQL from source, or copy binaries from somewhere? Do you have multiple versions installed? If so, you might need to point netmrg's configure script at the correct one.

-Doug

netman124

19-05-2005 14:02:54

Thank you for all your help.
Everything in working fine !

Alex.